3.02.2014 г.

Изследване чрез спектрометричен анализ на коса (Hair Tissue Mineral Analyses)

Какво е спектрометричен анализ на коса

Косата е дългосрочната памет на организма. Тя прави постоянен запис за състоянието му, подобно на пръстените в стеблото на дървото. Коса дълга около 6 см. ще ни даде 6 месечна история на това какво се случва в тялото, тъй като тя расте приблизително с 1 см. на месец.

Спектрометричният анализ на коса е отлично средство, за да се идентифицират химични токсини в човешкото тяло, както и витаминните и минерални дефицити, които те предизвикват.

Как работи спектрометричният анализ

Кичур коса се изпраща в лаборатория за анализ в чужбина, който ще покаже нивата на потенциално токсични елементи и нивата на макро- и микроелементите, необходими за нормално функциониране на тялото.
Референтните граници се определят от типа на косата, възрастта и пола.

Спектрометричен анализ

Спектрометричният анализ е скринингов метод за физиологичен излишък на токсични елементи, които от своя страна създават дефицити или нарушават разпределянето на незаминимите минерали в организма.


Клинични проучвания показват, че нивата на специфични елементи, в частност на токсични елементи, като кадмий, живак, олово и арсен, се свързват с различни патологични нарушения и заболявания.

Косата се е утвърдила като по-добър и чувствителен индикатор за телесните запаси в сравнение с кръв и урина.

Прием на пациенти с кожни проблеми